Novinky a články

Úžasný svět dětského potenciálu

Děti potřebují vaši pozornost.

Špatné vysvědčení. A co tomu řeknou rodiče?

Špatné vysvědčení. A co tomu řeknou rodiče?

Vysvědčení představuje stresové období nejen pro žáky, ale také jejich rodiče. Děti se bojí, jaká bude reakce rodičů, rodiče zase přemýšlejí nad tím, jak se k problému co nejlépe postavit. Klíčovou roli hraje komunikace. Ať už se jedná o špatnou známku ve škole,...

Jak podpořit rozvoj řeči dítěte

Jak podpořit rozvoj řeči dítěte

Každého rodiče těší, když vidí, jaké pokroky dělá jeho ratolest. Pravděpodobně si navždy pamatujeme, když naše dítě poprvé řeklo „máma“ nebo „táta“. Některé děti mluví skvěle „samy od sebe“, pro jiné je mluvení velká výzva. Víte, že dětem můžete na jejich vestě k mluvení výrazně pomoci?

Zdravá výživa pro správný vývoj mozku

Zdravá výživa pro správný vývoj mozku

Současné stravovací návyky znamenají vyšší dávky omega-6 kyselin a nižší dávky omega-3. V jídelníčcích chybí ryby. Těch bychom měli sníst alespoň 300-500 gramů týdně. Nedostatek omega-3 kyselin se může negativně projevit na vývoji dětského mozku. Alternativou k vyšší kombinaci mořských ryb může být obohacení stravy o preparáty obsahující omega-3 mastné kyseliny ze svalů mladých mořských ryb.

Mastné kyseliny a mozek

Mastné kyseliny a mozek

Nervový systém člověka obsahuje, hned po tukových tkáních, nejvyšší koncentrace tuků. Díky mastným kyselinám rostou a zrají neurony a vytváří se nová synaptická spojení. Mají naprosto zásadní vliv na vývoj a fungování lidského mozku – a na správný vývoj dětí. Pokud je jich nedostatek, může se to projevit ve formě různých vývojových poruch.

Moje prázdniny s eye q

Moje prázdniny s eye q

Fotografická soutěž roku 2019 „Moje prázdniny s eye q“ (dnes EQUAZEN) byla ukončena! Děkujeme všem, kdo jste během prázdnin 2019 přípravek eye q používali a podělili jste se s námi o fotografie vašich dětí.Čtení na 5 minut Blahopřejeme všem 10 výhercům Každý z výherců...